„Un prinţ şi două castele” pe mai multe cărări

Good PointManagerul magazinului „Good Point”, Răzvan Avram, care face publicitate unor vinuri „cu blazon” nu se dezminte nici în acest an. Joi, 17 februarie, începând cu orele 18.00, la sediul firmei situat pe fosta stradă „7 Noiembrie”, Avram organizează o originală degustare de vinuri denumită sugestiv: „Un prinţ şi două castele”. De numele evenimentului în sine sunt legate exclusiv chiar sticlele cu vinoase ce fost fi degustate ori chiar băute în totalitate. Astfel, pe parcursul a două ore, iubitorii de „tulburel” select provenit din cramele româneşti VINARTE vor putea da peste cap câte unu-două-trei păhărele de „Prince Mircea” (ăla bătrânul), „Castel Starmina” ori „Castel Bolovanu” (?!?!).

Aceste vinoase sunt capul de afiş al evenimentului şi au parte de o prezentare de excepţie venită din partea somelierului Laurenţiu Achim, unul dintre puţinii somelieri adevăraţi din România. La degustarea de vinoase selecte de la „Good Point” a confirmat prezenţa şi Sergio Faleschini, preşedintele VINARTE, împreună cu soţia. Marele absent al acestui eveniment, este, după cum vă spuneam şi altădată, managerul Constantin Deleanu, de la Cotnari. Cine îl cunoaşte mai îndeaproape pe şeful de la „Good Point”, Avram, poate confirma „cu mâna pe sabie” că acesta are o „simpatie” deosebită, evident cu ghilimelele de rigoare, faţă de vinoasele de Cotnari, care cică ar avea niţel… miros de sulf.

Sergio Faleschini spune că vinurile sale sunt apreciate de japonezi şi canadieni

Fondată în anul 1998, “Vinarte” este o societate românească cu capital străin, producătoare de vinuri cu reţea de distribuţie proprie, în ţară şi străinătate. Sergio Faleschini, proprietarul podgoriilor “Vinarte”, ne-a spus că firma sa a fost creată în scopul realizării de vinuri de mare calitate, “fixând şantierul pe trei domenii: Villa Zorilor – Dealu Mare, Bolovani- Sâmbureşti şi Starmina-Vânju Mare”. Dintre vinurile premium şi super premium, “Vinarte” produce Merlot, la Zoreşti – Dealu Mare şi la Starmina – Vânju Mare, Cabernet Sauvignon, pe domeniul Bolovanu Sâmbureşti, Sauvignon  Blanc, la Starmina – Vânju Mare şi Riesling, tot la Starmina.

În prima parte a anului 2010, “Vinarte” a realizat o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, faţă de  980.000 de euro în 2009. “Facem periodic acţiuni de promoţie şi degustări în supermarketuri, mari magazine etc., iar exportul este constant ca volum faţă de perioada de dinainte de criză”.
Noutatea cramei o reprezintă cele două vinuri noi, respectiv Tămâioasă Românească  – soi autohton şi Roze de Starmina, un vin roze obţinut din Pinot Noir şi Merlot. “Vinarte” exportă în Canada, SUA, Brazilia, Europa şi Japonia.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *