“Ultima casă!”
Guvernul Boc (4 sau 5, nu mai reţin exact!), pregăteşte o nouă şi teribilă lovitură de imagine, prin care ar putea împuşca opt iepuri dintr-o rafală. Încurajat de sucesul fulminant al programului “Prima Casă”, cu ajutorul căruia peste 8 familii şi o tânără divorţată au reuşit să-şi construiască mansarde din chirpici cu acoperiş de stuf, Guvernul a prins curaj şi aruncă pe piaţă o nouă bombă. Da, pentru că altfel nu-i putem zice, având în vedere impactul fantastic pe care îl poate avea programul “Ultima casă” la nivel naţional.
De la prima, la ultima casă
“Prima Casă” este un program guvernamental prin care statul se pune garant în coasta băncilor pentru creditele contractate de românii până în 35 de ani (care stau cu mama), dornici să-şi cumpere prima lor locuinţa. La polul opus, “Ultima casă” va fi un program la fel de guvernamental, prin care statul se jură să garanteze creditele contractate de românii ceva mai ruginiţi, cu peste 60 de primăveri la activ, pentru a-şi cumpăra o ultimă locuinţă. Dar care-i şpilu’?, veţi întreba, pe drept cuvânt. “Nimeni nu poate nega că programul Prima Casă a fost un succes. De aceea, nu vrem să ne oprim aici şi intenţionăm să continuăm seria succesurilor, prin lansarea la apă a programului Ultima Casă. Vreau să subliniez că am auzit diverse răutăcisme din partea opoziţiei, care spunea că noi încurajăm cumpărarea de sicrie, coşciuge, etcetera. Mi se pare o exprimare inelegantă. Este doar ultima casă, punct!”, a declarat, de la înălţimea treptelor de la intrarea în Palatul Victoria, premierul Emil Boc.
Cu alte cuvinte, dacă, prin Prima Casă, un tânăr cu relaţii îşi poate cumpăra prima casă, prin Ultima Casă, orice bătrân va putea închide ochii cu un acoperiş deasupra capului. Spuneţi-i coşciug, sicriu, penar sau cum vreţi, dar nu asta contează. Important e că statul se va pune garant, pentru ca dumneavoastră să nu adormiţi “la pauşal”, ci după datina străbună. “Pentru cei dintre dumneavoastră care vă grăbiţi să plecaţi dincolo, vom încerca să intermediem şi diverse schimburi, în sensul că veţi putea lăsa statului locuinţa proprietate personală şi să primiţi, la schimb, o «ultimă casă», realizată de o companie de pompe, funebre, evident, pe care o vom desemna fără licitaţie. Există, de asemenea, şi posibilitatea achiziţionării unor locuinţe tip «pachet», în care să încapă soţ-soţie, ginere-soacră, sau orice altă combinaţie dorită de solicitant”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, care a mai subliniat că guvernanţii sunt optimişti cu privire la reuşita acestui nou program, pe considerentul că “marfă este, da’ e-n picioare”.