Doi mari actori, Ioan Caramitru şi Mariana Mihuţ, adevărate legende vii ale filmului şi teatrului românesc, vin la Iaşi, pentru a susţine un spectacol de excepţie.
Luni, 23 mai, începând cu ora 19.00, Caramitru şi Mihuţ îşi vor etala calităţile actoriceşti în piesa „Sorry”, o tulburătoare poveste de dragoste, de fapt o reîntâlnire unică după douăzeci de ani. Scenariul aparţine rusului Aleksandr Galin, iar regia lui Iuri Kordonsky.
Pentru acest rol, la Gala Uniter 2005, Mariana Mihuţ a primit, pentru a treia oară în carieră, Premiul Uniter pentru cea mai bună actriţă.
Povestea de iubire şi se petrece într-o Rusie măcinată de trădări, dictatură şi nesiguranţă.
„Este o poveste de dragoste în care speranţa şi deziluziile lasă loc unui dramatism de un discurs consistent, într-o Rusie care anuleaza orice speranţă de libertate”, susţine marele Caramitru.
Atât Ion cât şi Mariana provin de la aşa-zisa „şcoală de la Bulandra”. Dincolo de geniul propriu, Caramitru şi Mihuţ, care au această şcoală, ştiu că există viziunea unificatoare a regizorului, faţă de care nu poţi să îţi iei libertăţi decât prejudiciind spectacolul.
Ion Caramitru – revoluţionar român şi opozant al „tătucului” Ion Iliescu
La vârsta de 69 de ani, Ion Caramitru, de origine macedo-română, este un unul din cei mai renumiţi şi iubiţi actori români de teatru și film, dar şi un excelent regizor. A fost ministrul Culturii între anii 1997 – 2000 şi director al Teatrului „Bulandra”, între 1990 – 1993. Este preşedinte al UNITER din 1990, iar, în prezent, ocupă şi funcţia de director al Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale”, din Bucureşti. Caramitru a participat la Revoluţia română din 1989, fiind printre cei care au „cucerit” Televiziunea Română, în 22 Decembrie 1989. Alături de Mircea Dinescu a anunţat, la televiziune, căderea regimului Ceauşescu. A fost membru PNŢCD, în perioada în care a fost ministru al Culturii (12 decembrie 1996 – 28 decembrie 2000) în guvernele Victor Ciorbea, Radu Vasile şi Mugur Isărescu. Maestrul Caramitru este şi vicepreşedinte al Asociaţiei revoluţionarilor fără privilegii.