Mănânci de cazi pe spate
Imaginaţia unor comercianţi locali nu are limite, atunci când vine vorba de diversificat gama de produse cu care să convingă piaţă. După ce a obişnuit ieşenii cu tot felul de specialităţi în alte brutăritului, de la pâine neagră, graham, pâine cu tărâţe, pâine cu seminţe, secară, pâine fără sare, sau alte specialităţi pentru o alimentaţie sănătoasă, Vel Pitar a reuşit să-şi mai adauge încă un produs, care va rupe la propriu gura târgului – „Pâine sandwich cu alcool etilic”. Produsă prin tehnologia Keine Touch (?), acest produs French Toast, reuşeşte, încă de la punerea lui pe masă, să creeze o stare euforică întregii familii.
Reprezentanţii fabricii Vel Pitar nu au putut să ne ofere o porţie de etil cu pâine, pardon!, o lămurire asupra necesităţii introducerii acestui tip de alcool în compoziţia unei pâini, primul care face trecerea de la gastronomie la …o adevărată beţie.
„Hâc! Vel Pitar, cel dintâi şpirţar”.