Viaţă de „căminişti“

Se spune că studenţia este cea mai frumoasă perioadă a tinereţii şi că viaţa de căminist nu se compară cu nimic altceva. Să ne gândim, totuşi, la lucrurile bune sau la cele rele? Nu toate căminele au dotările necesare, chiar dacă sunt mai căutate de tineri în perioada facultăţii. Cei care prind un loc în cămin se simt foarte norocoşi şi au grijă să îşi aducă tot ce au nevoie de acasă pentru a se simţi confortabil. De exemplu, studenţii din C4, din Târguşor Copou, stau câte patru în cameră, chiar şi cinci dacă este nevoie.

,,Camera este simplă, cu cinci paturi, două mese şi patru scaune. Evident că trebuie să îţi aduci un frigider, un calculator, eventual un cuptor cu microunde şi alte electrocasnice. Apoi, ajungem la dulapuri care sunt doar patru deşi noi suntem cinci. E clar că ultimul venit, trebuie să îşi facă rost, deoarece este în plus”, ne spune Claudiu D.

Lucrurile nu se opresc aici, însă.

,,Când deschizi dulapul, realizezi că trebuie să faci un drum până la Dedeman pentru a-ţi achiziţiona rafturile. Internet este, dar trebuie să venim noi cu cablurile şi cu swich-ul. Iar dacă ai nenorocul de a prinde o cameră fără covor, trebuie să îţi aduci şi din ăsta”, precizează Bogdan I.

Cei mai comozi şi care nu le au cu gătitul sau, mai rău, nu au unde să îşi ţină mâncarea, pot mânca fără probleme la cantină. Mâncare bună cu bani puţini.

,,Este dificil pentru că, la început, suntem nevoiţi să ţinem mâncarea pe pervazul geamului, asta dacă vremea este destul de rece. În acest fel ţinem borcane cu ciorbă, zacuscă, compoturi, ghivece şi ce ne mai trimit şi nouă părinţii”, ne mărturiseşte Ionuţ I.

Acesta este doar unul dintre căminele care nu oferă un confort prea mare studenţilor, lăsându-le lor sarcina de a-şi aranja camera cu absolut tot ceea ce este nevoie. După bunul lor plac, că aşa-i în Iaşi!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *