Puţini au urechi să audă şi ochi să vadă dezastrul din sănătatea românească, motiv pentru care miniştrii îşi creează lumi paralele, idealiste, din dorinţa de a masca haosul şi corupţia din sistem. Venit în vizită la Iaşi, ministrul secretar de stat, doctorul Cristian Anton Irimie, a participat la un congres care a avut în vizor infecţiile nosocomiale, adică infecţiile spitaliceşti. Cu această ocazie, tovarăşul ministru a vizitat şi Maternitatea Cuza Vodă, pentru a vedea în ce stadiu se află veşnicul proiect de modernizare, în valoare de numai şase milioane de euro
„Această investiţie se va finaliza, sper, la jumătatea anului viitor şi are în vizor reabilitarea corpului A şi B, la care se adaugă şi dotarea cu aparatură. Ministerul Sănătăţii a făcut un real efort pentru ca 22 de maternităţi din ţară să lucreze la parametrii normali. Mai mult decât atât, încercăm să prevenim pe cât se poate infecţiile spitaliceşti. Avem datoria de a îndeplini normele potrivite pentru pacienţi”, spune visător Cristian Anton Irimie, ministru secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.
Toate bune şi frumoase, dar când oamenii stau câte doi în paturi şi mor pe capete pe holuri sau în apropierea spitalelor, fără a fi băgaţi în seamă de niciun cadru medical, nu prea poţi să te mai gândeşti la spaţii idilice, de o igienă exemplară. Ministrul a încercat să arunce o gogoaşă, spunând că şi europenii se confruntă cu infecţiile spitaliceşti, dar, spre deosebire de noi, străinii incendiază spitalele mai vechi de 30 de ani pentru ca viruşii existenţi să piară. Nu ca în România, unde spitale mai vechi de un veac încă funcţionează cu acele lifturi cu scripeţi. Sau se alocă fonduri uriaşe pentru modernizarea unităţilor medicale, în care lucrează persoane lipsite de cea mai mică urmă de UMANITATE care îi jupuiesc pe pacienţi mai ceva decât vameşii din Vechiul Testament şi nu se lasă până nu-i bagă în groapă pe amărăşteni! Despre toate acestea, ministraşul Irimie nu ştie nimic. El spune că sunt documente, hârtii care să acopere incompetenţa şi jurămintele false după modelul lui Hypocrat. Şi, în plus, 20 de milioane de locuitori e cam mult pentru ţărişoara asta atât de săracă! Nu-i aşa?