60 de minute pentru tine!

De patru ani se spune că au apărut noi droguri și de trei se tot analiează dacă sunt sau nu periculoase, sau mai periculoase decât drogurile ilegale clasice. De tot atâția ani, aproape zilnic aflăm despre copiii și tinerii care cad victimă acestui flagel. De aceea, Centrul Antidrog Iași a lansat campania ,,60 minute pentru tine”, eveniment care a avut loc joi, la Clubul ,,Pheonix” din Piața Unirii.

Este îngrijorător faptul că vârsta consumatorilor de droguri este în scădere. Trebuie să reținem că libertatea nu are limite. Există, sau nu există. Iar drogurile îți amputează această libertate.
Medicul Vasile Astărăstoae, recent reales în comitetul științific al Agenției Naționale Antidrog, crede că ,,problema drogurilor este deja una politico-socială. Să interzici este un lucru foarte simplu, însă interzicerea măsurilor represive nu au efect dacă nu există implicare. Calea de scăpare ar fi redescoperirea sentimentului de comuniune. Astfel, nu mai ai nevoie de acest drog”.

V-ați gândit vreodată cum ar reacționa un consumator de cocaină, fost pușcăriaș, dacă ar auzi că propriul copil se droghează?  Iată mărturia sa:
,,Cocaina se trage pe nas…dacă mi-aș prinde copilul drogându-se, aș prefera să îl mutilez, să îi tai eu nasul, nările. Aș prefera să intru eu în pușcărie din nou, decât să îl văd pe el că a ajuns un drogat.  Eu am trecut o dată prin experiența asta și nu aș accepta ca și copilul meu să fie cum am fost eu”.

Așadar, realitatea este cruntă, dar adevărată!

,, Dacă nu avem ce oferi unui tânăr din punct de vedere financiar pentru că este criză, măcar să îi oferim timp! Timpul necesar de a discuta cu copilul nostru. Am pornit în acest proiect cu convingerea că sunt oameni care mi-au acordat atenție, iar apoi s-au implicat. De aceea, mulțumesc participanților și persoanelor care au răspuns la această invitație”, se destăinuie comisarul Romică Ichim, organizatorul ineditului eveniment.

Campania ,,60 minute pentru tine” se va desfășura, timp de trei ani, în județele Iași și Vaslui, având ca ţintă principală sensibilizarea și implicarea comunității în prevenirea și reducerea consumului de droguri.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *