Vremea revanşei

Vremea revanşei* dacă la alegerile din 2008, Sorin Iacoban a pierdut „la mustaţă” competiţia, este de aşteptat ca pe 9 decembrie candatul USL să-şi surclaseze toţi competitorii

Valul de simpatie de care se bucură candidatul USL, Sorin Iacoban, simplifică foarte mult ecuaţia în colegiul Tătăraşi. Practic, singura necunoscută o reprezintă procentul pe care acesta îl va bifa într-un duel disproporţionat cu poate singurul om care şi-a menţinut (aici e o notă bună, fără îndoială) sprijinul pentru Guvernul Boc. Asimilat drept un colegiu unde ponderea o deţin vârstnicii, în Tătăraşi va funcţiona legea compensaţiei. Pensionarii nu pot uita, dar mai ales ierta, măcelărirea veniturilor de către Guvernul actualului edil şef de Cluj. Prin urmare, dacă la alegerile din 2008, Sorin Iacoban a pierdut „la mustaţă” competiţia cu Spînu, la o diferenţă de 700 de voturi, este de aşteptat ca lucrurile să se inverseze, iar social-democratul să-şi adjudece colegiul cu peste 61% din voturi, procent apropiat de cel înregistrat la alegerile locale din vară, când Uniunea a obţinut 62,5%.

Paradoxal este faptul că Iacoban nu trebuie să facă nimic pentru a se impune. Prestaţiile lui Spînu, una din principalele voci ale PDL în media centrală, au fost, să spunem blând, neconvingătoare.

 

Să fie Vlad Nedelcu marea surpriză a colegiului?

Interesant este şi candidatul trimis la alegeri de Partidul Poporului, care contrastează teribil cu imaginea de Robin Hood modern pe care şeful de la Bucureşti vrea să o injecteze în venele electoratului. Deşi este cel mai tânăr dintre competitori, Vlad Nedelcu (24 ani) nu este un candidat de neluat în seamă. În primul rând pentru că are energia tinereţii, iar în al doilea, pentru că nu stă rău nici la capitolul financiar. Ceea ce îl fereşte oarecum de tentaţiile pe care le poate avea o demnitate precum cea de deputat.

În plus, ne facem datoria să îi spunem candidatului PP-DD că nu am intenţionat nicicum să-l lezăm în numărul trecut al Bârfei, motiv pentru care suntem dispuşi să-i vindem şi câteva ponturi legate de şeful său pe linie de partid. Ăl mare, de la Bucale…

Tabloul colegiului este completat de medicul Răzvan Constantinescu, fost manager al Institutului de Gastroenterologie şi Hepatologie, aruncat în luptă de PER, de Ioan Chiper, un cvasi-necunoscut venit din tabăra lui CV Tudor, şi de Zsolt Szilagyi, un veterinar din Bistriţa, venit să culeagă voturile etniei maghiare.

Victoriţa Lamustaţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *