Profesorul Gheorghe Mencinicopschi trage un semnal serios de alarmă în ceea ce priveşte utilizarea cuptorului cu microunde care nu încălzeşte cu infraroşii, ci cu radiaţie calorică şi prin agitarea moleculelor de apă, detalii tehnice care arată că microundele distrug structura nutrienţilor din alimente.
Cuptorul cu microunde generează un câmp electromagnetic a cărui polaritate se schimbă de miliarde de ori pe secundă. Toate alimentele conţin apa, iar în cuptorul cu microunde moleculele de apă se încălzesc, ceea ce afectează profund din punct de vedere chimic structura alimentelor, deoarece glucidele, lipidele, proteinele, vitaminele, antioxidanţii şi enzimele din aliment se alterează, scrie doctormenci.ro. Atunci când folosim cuptorul cu microunde, anumiţi compuşi toxici din recipiente – spre exemplu bisfenolul-A din sticlele de biberon şi ftalatii din PET – se transfera în alimentul încălzit. Aşadar, atenţie părinţilor care încălzesc laptele formulă la cuptorul cu microunde! Cuptorul cu microunde este strănepotul radarului folosit în al Doilea Război Mondial. Unul dintre cercetătorii care lucrau la radar avea o ciocolată în buzunar, care s-a topit în prezenţa microundelor emise de radar. Acela a fost momentul în care savantul a făcut legătura că, aflându-se în câmpul cu radiaţii cu microunde, ciocolata se încălzeşte şi se topeşte. Acest fenomen se explică prin efectul caloric al undelor generate de radar. „Aşa că, dragii mei, dacă ţineţi la sănătatea dumneavoastră, dar mai ales a copiilor dumneavoastră, evitaţi utilizarea cuptorului cu microunde atât la prepararea, cât şi la încălzirea alimentelor”, a scris profesorul Gheorghe Mencinicopschi.
(sursa: www.ziarulring.ro)