Mijloacele de transport în comun au devenit din ce în ce mai greu de suportat, fetelor! Indiferent de sezon, sunt super aglomerate. Dacă nu sunt studenţii şi elevii, cu siguranţă sunt bătrânii, disperaţi după un loc liber. Aşa cum ei se plâng că generaţia tânără nu are pic de bun simţ, aşa şi tinerii spun în fiecare zi că s-au săturat ca autobuzele să fie mereu populate numai de… „boşorogi“.
Mirela, o tânără din Iaşi, ne-a spus că nu mai suportă invazia bătrânilor din autobuze şi tramvaie care „cerşesc“ sau iau cu forţa un loc pe scaun.
Mirela: ,,Sunt incredibili oamenii ăştia, când îi vezi în fiecare dimineaţă agitaţi să urce primii în autobuz, cu direcţia bine stabilită: un loc pe scaun. Ca să nu mai zic că unii merg câte o staţie, eventual două, dar sunt obosiţi la maximum şi au nevoie de un loc. Dar dacă văd unul mai tinerel că stă pe scaun, îi atrag atenţia, spunându-i că e nesimţit. «Tineretul din ziua de azi..!.» Dar poate îmi este şi mie rău sau poate am o zi proastă, chiar nu este acceptabil aşa ceva? Şi încă ceva: dacă ripostezi, te face de tot râsul, având un vocabular foarte dezvoltat. Stau şi mă gândesc dacă nu cumva lor le-ar trebui o cursă specială la cât de mult circulă”.
Mirela, draga mea, nu eşti singura revoltată pe această temă, dar dacă au „liber“, cum să nu iasă la plimbare, să facă piaţa, să îşi ia reţeta? Trebuie să facă mişcare că, altfel, se plictisesc. Şi, da, este inadmisibil ca noi, tinerii să ocupăm locurile libere. Ce, noi suntem munciţi ca ei? Vom ajunge şi noi la vârsta lor şi vom vedea! Într-adevăr este enervant ca atunci când tu te grăbeşti să ajungi la facultate sau la şcoală sau când ieşi de la un examen şi de-abia stai în picioare, să vină un bătrânel din ăsta şi să te ridice de pe scaun. Până una, alta, asta e viaţa la noi şi asta e mentalitatea românului. Iar, atâta timp cât depindem de RATP, suportăm consecinţele. Nu putem decât să sperăm că, în viitor, vor fi mai multe mijloace de transport, pentru a nu ne mai intersecta cu cei de vârstă a treia. Vă pup, hai pa!