O bârfă mică circulă intens de câteva zile, din gură în gură, printre foştii participanţi ai Concursului Internaţional de Gătit în Aer Liber care s-a desfăşurat la Iaşi, în perioada 5-6 martie.
Se pare că cel care a câştigat marele trofeu al Campionatului Gastronomic din Moldova, Gigi Fedeleş, ar fi cotizat cu o sumă mult mai mare faţă de ceilalţi participanţi la concurs, fapt care l-ar fi evidenţiat, în final, pentru cupa cea mare.
Încă dinaintea începerii concursului, umbla un zvon printre participanţii evenimentului: acela că totul ar fi aranjat. Există şi indicii în acest sens, cum ar fi reclama supradimensionată a lui Gigi şi a restaurantului acestuia, pe site-ul oficial al concursului. Desigur, se putea observa şi standul ostentativ în care purceluşii la proţap se rumeneau spre deliciul întregului public, pe tot parcursul concursului.