“Bucătăria tradiţională este cea mai bună!”

În ultimii 20 de ani, românii şi-au modificat constant preferinţele culinare, orientându-se, din lipsă de timp sau… bani, către o pizza sau tot felul de specialităţi exotice şi abandonând ciorba tradiţională sau tochitura „ca la mama acasă“.

Cu toate acestea, deşi luptă cu un curent nefavorabil, bucătarul Mitică Scutelnicu de la „Dublin Pub” şi-a propus să readucă în meniul ieşenilor bucatele tradiţionale româneşti.

„Prefer bucătăria românească tradiţională pentru că este cea mai bună, cea mai sănătoasă, bio şi gustoasă! De ce să ne orientăm spre tot felul de mâncăruri de-ale străinilor, când putem foarte bine să alegem un borş moldovenesc sau nişte sarmale făcute la oală de lut. Astfel, am ales nişte reţete cu totul speciale pentru studenţi, delicioase şi la preţuri mici. Cu 20 de lei mănânci şi bine, şi sănătos!”, spune bucătarul.

Cu o experienţă de mai bine de 10 ani în domeniul gastronomiei, Mitică Scutelnicu încurajează tot ceea ce înseamnă românesc, începând de la mâncăruri, deserturi şi vinuri:

„Vinurile din ţară sunt net superioare celor franţuzeşti sau italiene, nu mai spun de ţuica de Bucium care are 20 de ani. Întrece fără cursur orice scotch. În ceea ce priveşte mâncarea, sunt împotriva e-urilor, a aditivilor. Preparatele din meniul Dublin sunt făcute doar din alimente bio, cumpărate de la ţăranii din piaţă”.

Preţurile sunt mai mult decât rezonabile, o omletă costă 6 lei, salatele începând de la 2,5 lei şi pot ajunge până la 10 lei, iar o ciorbă de burtă ajunge 7 lei. Ca şi desert, puteţi savura clătite sau papanaşi, iar pâinea din meniu a fost înlocuită de turte coapte.

Începând cu numărul viitor, bucătarul Mitică vă va prezenta în detaliu o reţetă tradiţională, în fiecare săptămână, doar pentru cititorii „Bârfa de Iaşi”!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *