Andreea Macovei este o tânără artistă, studentă în anul al treilea la Universitatea de Arte „George Enescu”, Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design care crede că omul s-a îndepărtat de artă şi implicit de propria persoană:
“Din păcate, omul s-a îndepărtat de artă. E una dintre consecinţele lumii în care trăim, a Capitalismului, că Omul s-a îndepărtat de Om. Cu toate acestea, am început să observ o reîntoarcere la spiritualitate şi la artă. Încetul cu încetul, redevenim conştienţi de lumea care ne înconjoară şi de adevăratele valori în viaţă”, ne mărturiseşte Andreea.
Sursele de inspiraţie ale artistei sunt cotidianul, istoria artei, experienţa propie sau lumea înconjurătoare, simţind, ca om de creaţie, o nevoie continuă de conectare la existenţă pentru a experimenta diferite stiluri artistice:
“Cred că artistul trebuie să fie conectat la realităţile existenţei sale, să înţeleagă şi să accepte lumea în care activează, pentru a putea crea o operă veridică şi în concordanţă cu spiritul timpului în care trăieşte. Nu am un stil şi nici nu îmi doresc să îl am prea curând, pentru că, la nivelul la care sunt acum, asta ar însemna să îmi închid singură orizonturile, în materie de creaţie. Stilul propriu implică un bagaj de conştinţe a ceea ce s-a făcut deja în artă, cât şi o cunoaştere de sine, ca artist”, spune ea.
#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
Andreea este, în prezent, interesată de interpretări, reluări ale unor teme, compoziţii sau motive din toată istoria artei şi redate “într-o cheie propie”. Deşi se spune că majoritatea artiştilor sunt sortiţi şomajului, ieşeanca crede că se poate câştiga şi din pictură, în România zilelor noastre:
“Nu este ceva imposibil, dar munca este pe măsură, şi perseverenţa şi, poate, un strop de noroc. Ca în orice domeniu, începutul este mai greu”.
Viitorul este pentru Andreea Macovei cât se poate de simplu:
“O licenţă cât mai bine executată, o expoziţie personală până la sfârşitul acestui an universitar şi cât mai multe participări la evenimente artistice”.
Succes, că talent se vede că ai Andreea!