Ce s-a întâmplat cu adevărat la Târgu Frumos?

Tataru-Gheorghe-primar-Tg-Frumos

Tataru Gheorghe – primar Târgu Frumos

Stimaţi cititori, “Bârfa de Iaşi” vă va arăta, în acest material, la ce cote incredibile pot ajunge manipularea, reaua voinţă şi lipsa de profesionalism, atunci când presa este condusă de sentimente meschine şi – de ce să n-o spunem pe şleau? – este făcută de oameni fără probitate morală, al căror principal scop în viaţă este să împroaşte cu ofense! Dar să vedem de la ce ne-am luat.

În urmă cu o săptămână, un cotidian ieşean titra, cu litere cam de un centimetru înălţime, următoarea afirmaţie plină de venin şi ironie: “Primarul din Târgu Frumos a inaugurat cu fanfara… un semafor”. În articolul de sub titlu era apoi descris, cu un lux suspect de amănunte, cum domnul primar Tătaru Gheorghe a tocmit celebra fanfară de la Cozmeşti, pentru a mai descreţi frunţile măcinate de criză ale concetăţenilor, cu ocazia semaforizării oraşului Târgu Frumos, în zona pieţei agroalimentare.

“Bineînţeles, la eveniment au participat doar câţiva ţigani din mahala, care au crezut că vor primi gratis şi nişte mici, ca în campania electorală, şi câţiva gură-cască. Ţiganii au plecat dezamăgiţi, iar fanfara a cântat doar câteva cântece, pentru că nu avea audienţă”, se arată în articolul mai mult decât rău-voitor.

Aparent, dacă ar fi să ne luăm doar după ce spun colegii de breaslă, pare un episod desprins din poveştile lui Ion Luca. Dar, spirite libere şi însetate de adevăr cum suntem, am decis, contra unei mici sponsorizări, e drept, să facem lumină în acest caz şi să aflăm şi părerea domnului primar, cel împroşcat cu venin în articol.

Pe domnul primar Tătaru Gheorghe, un bărbat elegant, frumos, ajuns la 53 de primăveri, un adevărat gospodar, fluent vorbitor de română, franceză şi engleză, l-am regăsit în modestul birou al domniei sale, adâncit în hârtii şi proiecte concepute pentru binele oraşului Târgu Frumos, oraş în care legenda spune că însuşi voievodul Ştefan cel Mare s-ar fi întreţinut, pasager, cu o hangiţă teribilă. Vremuri apuse…

–          Domnule primar Tătaru Gheorghe, bine v-am regăsit cu sănătate şi prosperitate. Spuneţi-ne câte ceva despre realizările dumneavoastră din ultimii ani!

–          Nu, n-are rost. Mai bine vorbim despre semafor.

–          Exact! Toată lumea a văzut cum aţi fost atacat murdar în presă, pentru simplul fapt că aţi vrut să faceţi un lucru frumos pentru locuitorii oraşului dumneavoastră.

–          Eu aş vrea să se înţeleagă foarte bine faptul că am făcut eforturi uriaşe pentru a definitiva acest amplu proiect de semaforizare a intersecţiei. Mai mult decât atât – şi acesta este un mesaj pentru cei care au scris în bătaie de joc la adresa mea – vreau să se ştie faptul că, spre deosebire de domniile lor, care locuiesc în Iaşi şi văd toată ziua semafoare, în Târgu Frumos situaţia stă cu totul altfel.

–          Exact! Vă rugăm nu vă opriţi.

–          La noi în târg, un semafor nu este doar un semafor. Un semafor este, poate, un stroboscop.

–          Un stroboscop!

–          Un interesant joc de lumini, care înveseleşte cenuşia viaţă a orăşelului. O speranţă în mai bine, o distracţie pentru copii, o atracţie turistică, un nou mod de a atrage investitorii şi o garanţie că lucrurile se mişcă.

–          Maşinile…

–          Exact. Iar prin faptul că am cerut fanfarei de la Cozmeşti să cânte realizarea noastră, nu am vrut altceva decât să subliniem că suntem mândri că am dat culoare oraşului!

–          Aşa e. Sperăm ca cei care au urechi de auzit, să audă. Domnule primar, mai explicaţi, vă rugăm, de ce fanfara de la Cozmeşti şi nu… Snoop Doggy Dog, spre exemplu? Ca să nu se interpreteze că aţi avea cumva parti-pris-uri…

–          Da, e foarte bine că m-aţi întrebat. În primul rând, pentru că domnul Doghi Dog nu a răspuns la solicitările noastre repetate. La fel s-a întâmplat şi cu domnul Aurel Moldoveanu, care avea programat un concert la Răchitoasa, judeţul Argeş, unde primarul de acolo inaugura o instalaţie de climă bizonică la maşina primăriei.

–          Aşa că aţi rămas la fanfară.

–          Aşa că am rămas la fanfară, iar ceea ce scrie în acel ziar al cărui nume nici nu vreau să-l pronunţ este o minciună, pentru că târg-frumuşenii chiar au gustat concertul pe care l-am oferit.

–          Aşa e. Domnule primar, vă felicităm pentru spiritul deosebit de iniţiativă şi pentru faptul că aţi ales să faceţi publice aceste lămuriri prin intermediul nostru. În încheiere, vreau să vă întreb cum merge semaforizarea?

–          Dom’le… merge brici. Numai că au cam început accidentele.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *