Ce se întâmplă când blestemi sau ești blestemat

Multora dintre noi li se întâmplă ca atunci când sunt dezamăgiți de oameni la care țineau să apeleze la tot felul de răzbunări.

Blestemul îndreptat către acești oameni poate fi considerat tot o formă de răzbunare. Cea mai neortodoxă dintre toate. Să aflăm, în cele ce urmează, ce se întâmplă când blestemi sau ești blestemat.

Există blesteme?

Așa cum aflăm de pe site-ul www.crestinortodox.ro, de existența blestemului nu trebuie nicidecum să ne îndoim. El există din simplul motiv că există rugăciuni pentru îndepărtarea lui. Cu toți am fost martorii unor evenimente mai puțin plăcute, cum sunt înmormântările, și ne amintim cu siguranță de rugăciunea pe care o rostește preotul în astfel de momente: “și dacă a căzut robul tău sub blestemul tatălui său, al maicii sale sau sub blestemul său… iartă-l pe acesta prin mine…”

Blestemele pot fi făcute fie de oameni simpli, fie de vrăjitoare care, cu ajutorul magiei albe sau negre, fac tot felul de farmece menite să-l tulbure pe cel împotriva căruia sunt îndreptate.

Cum ne dăm seama că am fost blestemați

Există anumite semne care ar trebui să ne avertizeze asupra faptului că am fost blestemați. Cele mai importante sunt:

– Stare permanentă de nervozitate;

– Dureri de cap acute;

– Somn agitat;

– Depresie;

– Căderea părului;

– Imposibilitatea de a avea o relație de lungă durată;

– Infertilitate;

– Senzația de permanent ghinion.

Ce se întâmplă când blestemi

Cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla atunci când blestemi o persoană despre care nu ai certitudinea că este vinovată este să se întoarcă blestemul asupra ta cu o putere de șapte ori mai mare. În cazul în care persoana respectivă chiar este vinovată de lucrul de care o acuzi, singurul tău “câștig” este acela că va fi, într-adevăr, lovită de blestem.

Ce se întâmplă când ești blestemat

În ciuda faptului că blestemul este cât se poate de real, nu ar trebui să ne înspăimântăm. Blestemele produc efecte doar asupra celora a căror credință în Dumnezeu este slabă și care sunt cu adevărat vinovați. În cazul în care persoana care blesteamă nu este convinsă de vinovăția persoanei blestemate, blestemul se va întoarce asupra ei.

Cum te ferești de blesteme

Dacă te temi de faptul că ai putea fi lovită de vreun blestem, poate ar trebui să pleci urechea și la sfaturile bătrânești. Bătrânii spun că trebuie:

– să bei apă sfințită la fiecare sărbătoare;

– să porți un ban de argint în buzunar;

– să-ți pui sare sfințită în încălțăminte;

– să te înconjori de plante care țin la distanță energiile negative;

– să nu primești niciodată batiste în dar pentru că acestea sunt cele mai uzuale obiecte purtătoare de vrăji;

– să ții un cuțit tămâiat la piciorul patului.

Cum scapi de blesteme

Cea mai sigură cale spre a îndepărta un blestem care s-a abătut asupra ta este să te apropii de cele sfinte și să ceri ajutorul preotului. Devenind un bun creștin nu faci decât să îndepărtezi diavolul de tine și prin aceasta și blestemul care s-a abătut asupra ta, căci, după cum ne putem da seama, blestemul are origini diavolești. Totodată, preotul îți va citi o serie de rugăciuni specifice.

Tu te temi de blesteme? Ai fost vreodată victima acestora?

 

Sursă foto: 123rf.com

Sursa: avantaje.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *