După ce a spart pieţele din America de Sud şi Japonia, cafeaua organică, aşa-zisă „cafea bio din căcăreze”, de origine indoneziană, a intrat în forţă şi pe piaţa Iaşului. Doritorii nu o pot găsi, deocamdată, la rafturi, ci doar prin distribuitorii volanţi care vor începe să bată, zilele acestea, pe la uşi sau o să vă îngrămădească pe terase, cu saci în spate, ca la urs.
„Această cafea este «fabricată» de o maimuţă care mănâncă boabele de cafea şi apoi, când se screme, iese cafeaua. Procedeul este simplu. Maimuţa mănâncă boabele unui anumit tip de arbore, care sunt supuse unui interesant proces de transformare în laboratorul digestiv. Practic, e o cafea din excremente, bio, care ajută la pierderea kilogramelor pentru că, nu-i aşa?, de la miros îţi piere foamea. Sistemul imunitar se întăreşte, această cafea-caca fiind unul dintre cele mai bune afrodiziace. Acest tip de cafea, numită «Nectarul zeilor», va fi vândută pe piaţa Iaşului începând din această săptămână. Singurul inconvenient este preţul piperat pentru această zonă”, ne-a declarat femeia care a introdus pe piaţa ieşeană cel mai scump caca de maimuţă.
Până acum, în România, o astfel de cafea se găseşte doar în cluburile de fiţe de prin Bucureşti, preţul unei ceşti fiind de 190 de lei, iar o cutie de 80 de grame ajunge la suma de 250 de lei. În medie, preţul unui kilogram de cafea „Kopi Luwak” ajunge la 500 de euro.