Legăturile strânse pe care le are cu liderii pedelişti locali, dar şi de la Bucureşti, l-au propulsat pe directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Iaşi, Ciprian Paraschiv, în funcţia de coordonator al Regiunii Moldova pe Sport şi Tineret.
În teorie, Ciprian Paraschiv va coordona activitatea sportivă a cluburilor din Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ şi Vaslui. În fapt, acesta a obţinut un post mult mai călduţ decât cel de la DJST Iaşi, unde mai trebuia să facă şi treabă.
Acum, Cip va trebui doar să stea şi să dea ordine pe un salariu mai mult decât bun şi fără prea multe obligaţii.
Decizia de a numi nu mai puţin de opt astfel de coordonatori regionali a fost luată de de Autoritatea Naţională de Sport şi Tineret, care pe sistemul „sunt probleme, să mai facem o comisie“, s-a gândit că ar fi indicat ca mulţi bani să se ducă la nişte băieţi care au legături mai mult decât strânse cu partidul de guvernământ.
„Promovare meritată!“
Vestea numirii în noua funcţie a fost dată chiar de Ciprian Paraschiv, într-o conferinţă de presă.
Acesta nu s-a putut abţine să spună că decizia de a fi promovat este una meritată, de parcă nu toată lumea ştia că s-a făcut pe criteriu politic.
„Promovarea mea este una meritată şi aparţine echipei de la DJST Iaşi, unde avem oameni profesionişti pe multiple domenii de activitate. Prin înfiinţarea acestui post de coordonator regional se încearcă atragerea de cât mai multe fonduri europene prin proiecte. În 2010, DJST-ului din Iaşi a fost singura direcţie care a avut un proiect transfrontalier România – Ucraina – Republica Moldova“, a spus mândru, nevoie mare, Ciprian Paraschiv.
Promisiuni fără număr
Şi dacă la capitolul realizările lucrurile sunt sbţirele tare, la capitolul promisiuni, Paraschiv a fost de neoprit.
„Ne vom ocupa de proiecte pilot, multiplicate la nivel regional, dar şi de cluburile sportive din zona de Nord-Est a Moldovei. Vrem ca în cel mai scurt timp, să apară la Iaşi încă o sală polivalentă, o pistă de atletism, un centru de echitaţie şi un bazin. De asemenea, ne dorim să acoperim terenul de sport de lângă Hotelul Sport. Pe 25 mai 2011, la Iaşi se va organiza Challenge Day, când toata lumea trebuie să facă mişcare şi sport. Dorim să scoatem la Iaşi şi un anuar al sportului“, s-a întrecut Cip în promisiuni… electorale (?).
Şi, aşa cum era de aşteptat, după promisiuni a venit şi „dar“-ul: „Dar nu ştiu câte dintre aceste proiecte le vom realiza deoarece avem un buget redus pe 2011, la ANST este chiar un buget redus cu 40%. Am cerut subvenţie pentru acest an de 700.000 de lei şi am primit sub 100.000. Avem, deci, un buget mic şi trebuie să găsim şi venituri proprii pentru sport. Trebuie să atragem bani europeni la acest capitol“.
Sprijinit de Mihaela Popa şi Iacob Ridzi
Când s-a lăsat de fotbal, Cip Paraschiv şi-a dat repede seama că nu poate ajunge prea departe în viaţă dacă nu-şi leagă destinul de un partid politic.
Norocul său s-a numit Partidul Democrat Liberal şi actualul lider al portocaliilor ieşeni, Mihaela Popa.
Astfel, acesta a ştiut să se dea bine pe lângă liderii pedelişti din Iaşi şi a prins un post călduţ de consilier al euro-parlamentarului ieşean Mihaela Popa.
După ceva timp petrecut pe la Bruxelles, Cip s-a lipit de ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, al cărei consilier a devenit.
După ce treaba s-a împuţit la Bucureşti, Ciprian a cerut să vină înapoi la Iaşi. Foarte repede, partidul-mamă i-a găsit un post pe măsură: director la DJST Iaşi.
Mare om, mare scriitor
Ca orice mare politician care se respectă şi având mult timp liber la dispoziţie, Ciprian Paraschiv s-a gândit că n-ar da rău la C.V. să fie şi autorul unei cărţi.
Zis şi făcut. Cip şi-a lansat anul trecut, cu mare fast, la Magic Sport Pub cartea „Cum sa construim un brand“.
Opera se vrea „un ghid pentru toţi conducătorii din lumea sportului, care ar trebui să înveţe cum devine un simplu club, o echipă sau un sportiv, un adevarăt brand al unui oraş“, după cum a spus chiar autorul, Ciprian Paraschiv.
Prefaţa cărţii a fost semnată de Miodrag Belodedici, un fost mare jucător, dar şi un mare necunoscător al limbii române.
Unde mai pui că Cip a anunţat că va dona 20% din veniturile obţinute din vânzarea acestei cărţi unei grupe de copii de la Poli. Care Poli?