În prezent, averea lui Constantin Comănescu este cu mult sub 30 milioane euro şi continuă să scadă dramatic din cauza crizei economice * patronul grupului de firme Pieta-Combeton, vrea să-i fure primarului Gigi Nichita jucăria preferată: echipa de fotbaliatori ACSMU Poli Iaşi.
Recent, unul din mahării ieşeni supranumit şi „regele fierului vechi şi ruginit”, a anunţat că este interesat să finanţeze echipa de fotbal a Iaşului. „Totul este să fiu agreat şi susţinut”, a susţinut Constantin Comănescu. Miliardarul nu e la prima tentativă de acest gen. În 2006, el a intrat ca acţionar la Poli, alături de alţi doi miliardari, Ioan Zapodeanu şi Iulian Dascălu, dar a fost fugărit repede din acţionariat de edilul urbei, Gigi. Primarele a acceptat banii lui Comănescu, însă ar fi vrut să facă ce vrea la echipă. „Sunt interesat numai de un proiect serios, pe patru-cinci ani, în genul celui care dă deja roade la Oţelul Galaţi. Marius Stan a încercat în primă fază să-l pună în practică la Iaşi, dar, nesusţinut corespunzător, a renunţat, întorcându-se în oraşul de la Dunăre. Proiecte similare s-au derulat şi la CFR Cluj, care a cucerit cinci dintre ultimele şase trofee puse în joc pe plan intern, precum şi la Unirea Urziceni, ajunsă anul trecut în primăvara europeană. Totul este ca noua strategie a fotbalului ieşean să fie privită cu alţi ochi de către cei care îl pot susţine”, a precizat Comănescu. Miliardarul ieşean crede că în actualul sezon echipa Poli Iaşi nu mai are şanse de promovare şi că politica, până în vară, nu trebuie să vizeze altceva decât o evaluare foarte serioasă a potenţialului fotbalistic din judeţ şi din jumătatea de nord a Moldovei, pentru ca mult dorita revenire a Iaşului în Liga I să poată fi atacată abia în ediţia viitoare. „Trebuie renunţat definitiv la ideea aducerii de mercenari, care nu au făcut altceva decât să mănânce banii ieşenilor fără să ofere nimic în schimb. Iaşul a fost doar o rampă de lansare pentru jucători care nu avut nici în clin şi nici în mânecă cu oraşul şi culorile formaţiei-fanion. Aceşti mercenari după ce şi-au rezolvat problemele au plecat fără nici un regret”, a conchis regele fierului vechi.
În 2009, Constantin Comănescu era prezent în paginile revistei Forbes – Top 500 de miliardari români, pe locul 179, cu o avere estimată la cca. 30 – 32 milioane de euro, în scădere faţă de 2008, când averea sa era în jurul a 43 – 45 milioane de euro. În ultimul timp, Comănescu a avut însă mari probleme financiare din cauza crizei economice. Încă de acum doi ani, el a fost nevoit să reducă la jumătate capacitatea firmelor sale. Cu toate acestea, grupul Pieta, din care face parte şi firma Remat SA rămâne de departe cea mai profitabilă societate a lui Comănescu, cu rulaje câteva zeci de miliarde de lei pe an.