Ratarea şansei de a urca, în premieră, în elita baschetului feminin românesc a fost sinonimă pentru CS Politehnica Iaşi cu revenirea la mediocritatea ultimilor ani.
Practic, toată munca depusă de antrenori şi de sportive în ultimele ediţii de campionat au fost aruncate la coş de „marele“ director sportiv al echipei, Marius Cosoi.
În loc să se păstreze tot staff-ul tehnic şi toate jucătoarele, la care să se mai adauge două-trei baschetbaliste valoroase, cu care să se formeze o echipă care să poată ataca chiar o cupă europeană în sezonul viitor, Cosoi a preferat să dea afară cam tot ce era mai bun la CS Politehnica.
Un profesor de sport în locul lui Clapon
Cunoscut ca un mare descoperitor de talente, antrenorul Gabriel Clapon, care a fost aproape de a accede în play-off cu CS Politehnica, a fost dat afară de la club pe motiv că nu şi-a atins obiectivul propus.
În condiţiile în care antrenorul secund Radu Boişteanu, un bun cunoscător al baschetului feminin ieşean, a refuzat să preia echipa din motive personale, Marius Cosoi l-a adus la echipă pe Ionuţ Onose, un asistent universitar la Facultatea de Educaţie Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.
Postul de antrenor secund i-a revenit Soranei Gavrilescu, o fostă baschetbalistă, amică bună cu Marius Cosoi.
Lot decimat
Seria epurărilor nu s-a oprit doar la nivelul băncii tehnice. Astfel, patru dintre cele mai bune jucătoare au fost date afară de la CS Politehnica. Este vorba despre Alexandra Cutaş, ucrainencele Irina Basalik şi Marina Tkacenco şi moldoveanca Ecaterina Tatarinova. În plus, americanca Danielle Walker s-a operat la finele anului trecut şi va rata aproape tot sezonul.
În locul acestor jucătoare, care au dus greul în sezonul regulat, Cosoi a adus la echipă nişte baschetbaliste fără mare experienţă.
Astfel, CS Politehnica se va zbate în partea inferioară a clasamentului, existând chiar şi posibilitatea ca echipa să retrogradeze, doar din lipsa de interes a celui care este pus să aibă grijă de destinele baschetului feminin ieşean.