„Toată lumea vrea să promoveze CSMS, mai rămâne ca Iaşul să vrea!“
Cu puţin timp înainte de a se despărţi de Iaşi, managerul Leo Grozavu făcea o declaraţie care ar mira la prima vedere:
„Toată lumea vrea să promoveze CSMS, mai rămâne ca Iaşul să vrea!“, spunea Grozavu, lucru care pare din ce în ce mai evident, dacă ţinem cont de anumiţi factori.
Tur slab, spre dezastruos
Cu un lot format din jucători cu vechi state în prima ligă, CSMS se anunţa, alături de Viitorul Constanţa, principala candidată la promovare. Lucrurile nu au stat deloc aşa, gruparea ieşeană, pregătită două runde de Marius Baciu şi restul etapelor de Ionuţ Popa, a câştigat doar şapte meciuri într-o serie extrem de slabă. Chiar şi în aceste condiţii, CSMS, care ocupă locul 6 în Seria I a ligii secunde, având 23 de puncte, este la doar trei puncte de ocupanta locului secund, Săgeata Năvodari şi de ocupanta locului 3, Delta Tulcea.
Viitorul şi mai cine
După ce s-a întâmplat în tur, e cert faptul că echipa patronată de Gică Hagi, Viitorul Constanţa, este clar favorită la promovare, mai ales că fostul mare fotbalist are multe relaţii la Federaţie, dispune de o bază bună de pregătire, are banii necesari unei promovări şi un lot destul de bun şi echilibrat valoric.
Bătaia cea mare va fi pentru locul secund, poziţie care pare la îndemâna ieşenilor dacă ţinem cont că celelalte echipe aflate în faţa CSMS-ului, cu excepţia formaţiei din Tulcea, care se confruntă cu diverse probleme. Săgeata Năvodari are datorii foarte mari, despre FC Snagov se spune că nu va mai conta pe sprijinul primarului şi se va desfiinţa, iar CF Brăila de-abia a promovat din Liga a III-a şi nu are resursele necesare unei promovări.
Aşadar, returul de campionat va fi o luptă de la distanţă între Delta Tulcea şi CSMS Iaşi.
Jumătate de lot pus pe liber
Numai că lucrurile sunt departe de a fi roze în dealul Copoului, unde antrenorul Ionuţ Popa a tăiat, la propriu. Astfel, nu mai puţin de 13 fotbalişti au fost obligaţi să părsească gruparea ieşeană.
Primii care au plecat au fost Bâlbă, Marinkovic, Aldea, Paul Tincu, Boeştean, Vătavu, Ghiceanu şi Pavăl. Alţi cinci cu care se discută rezilierea sunt Dani, Ghindaru, Nalaţi, Florea şi Orac.
Dacă locuri libere sunt destule acum în vestiarul CSMS-ului, la capitolul veniri au fost bifate doar două nume. Este vorba de întoarcerea fundaşului Creţu, de la FC Hunedoara, şi aducerea mijlocaşului sârb Ivan Petrovic, adus liber de contract, de la ocupanata ultimului loc din prima ligă din Serbia, Metalac Gornji.
Dilema lui Nichita
Pentru primarul Iaşului lucrurile păreau simple până în urmă cu ceva timp: echipa promova, iar el avea un atu în plus faţă de ceilalţi contracandidaţi dacă alegerile ar fi avut loc aşa ca până acum, în luna iunie. Însă, pedeliştii au decis ca în acest an alegerile locale să aibă loc tocmai în noiembrie, dacă nu cumva în 2013. În atari condiţii, Nichita are de pierdut dacă echipa promovează şi nu face faţă în prima ligă sau dacă nu promovează anul acesta.
Fără preparator fizic
Şi de parcă lucrurile nu mergeau şi-aşa prost, ieşenii au rămas zilele trecute şi fără preparator fizic, Ovidiu Chiribici dându-şi demisia.
Din câte se pare, Chiribici a plecat de la CSMS deoarece a fost ofertat de Leo Grozavu, care va prelua conducerea tehnică a divizionarei secunde Luceafărul Oradea. De altfel, tot Grozavu, care a fost manager al CSMS în tur, a fost cel care l-a adus, în vara trecută de la echipele de juniori ale Academiei “Gheorghe Hagi”.
Cantonament la munte… dacă ninge
Nici la capitolul organizare, CSMS nu stă foarte bine, oficalii grupării ieşene neştiind încă unde va merge echipa în cantonament în această iarnă. Reunirea lotului va avea loc pe 16 ianuarie, iar, după o săptămână de acomodare la efort şi vizita medicală, echipa ar trebui să meargă în cantonament.
Din câte se pare, varianta unei plecări în Antalya sau în altă parte în străinătate este scoasă din calcul din lipsă de bani, astfel că un stagiu montan este soluţia care va fi aleasă. Însă şi aceasta este pusă sub semnul întrebării, deoarece nu se ştie dacă în acea perioadă va fi sau nu zăpadă.