Ca în fiecare an, Seara Valorilor a reuşit să se desfăşoare mai mult pe holurile Palatului Roznovanu decât în Sala Mare, prea mică pentru un astfel de eveniment. Invitaţii, parcă vorbiţi, au invadat intrarea oficială a palatului, cu jumătate de oră înainte de ora stabilită. Amfitrionul, în persoana primarului Gheorghe Nichita, a lipsit, aceasta fiind înlocuit de viceprimarul Vasile Munteanu. Pe rând, participanţii au aglomerat primul nivel al sediului Primăriei, formând grupuri de câte 4-5. Cei mai mulţi au preferat să apară la acest eveniment în costume clasice, negre, fără partenere. De altfel, sexul feminin a avut o slabă reprezentare, puţinele doamne prezente preferând să se răcorească pe holul Palatului Roznovanu, excepţie făcând Mihaela Popa, care şi-a tras un scaun chiar în faţa scenei, pentru a fi vizibilă, deşi nu a fost nominalizată la nici un premiu. Mai discrete, liberala Camelia Gavrilă şi şefa IJS, Liliana Romaniuc, au preferat un loc mai discret, ca de altfel şi Lavinia Şandru, care a fost invitată ulterior să ocupe unul dintre locurile centrale. Printre puţinele persoane mai nonconformiste s-a remarcat Beatrice Rancea, directoarea Operei ieşene, care a venit însoţită la sindrofie de băieţandru, îmbrăcată fiind într-un costum de piele. În mână însă, în loc de o cască de motociclist, îi atârna o gentuţă minionă. Cele mai multe dintre doamne au fost blonde, după modelul PDL, având asupra lor genţi de seară, încăpătoare precum rucsacii unora dintre presari, atunci când e loc de vreo sindrofie. Nu se ştie dacă doamnele au şutut vreun ciorchine de strugure de pe mesele îmbelşugate ca la Ziua Recoltei, sau doar îşi ascundeau baxurile de şerveţele pentru a-şi şterge lacrimile la discursurile sensibile ale celor care s-au perindat pe scenă, ca de pildă şeful mediciniştilor şi autopsiştilor, Vasile Astărăstoae, cel care, în plin scandal de fraudă, a fost făcut cetăţean de onoare al Iaşului. După ce s-a scuzat în faţa auditoriului pentru stilu-i patetic, cauzat de faptul că e unul dintre ultimii sentimentali din Iaşi, Astărăstoae a scos bătaie artileria grea.
“În urmă cu o săptămână am vrut să emigrez cu familia şi să-mi dau demisia din toate funcţiile. Acolo unde a scuipat DNA, a sărutat însă primarul, Consiliul Local şi ieşenii. A venit acest eveniment şi m-am decis să mă întorc şi să ies la luptă. Candidez la şefia UMF, pentru că nu vreau să las să fie politizată, candidez şi la şefia Colegiului Medicilor şi să mă întorc în politică cu un program foarte clar – apărarea libertăţilor câştigate în urmă cu 20 de ani. În ultima săptămână am fost scuipat, şi lături mi-au fost aruncate în cap. Aşa nu mai merge!”, a spus Astărăstoae. Alături de acesta, pe scenă au mai luat loc rectorii UAIC, USAMV, UTI, UPA şi cel de la Arte. Singurul invitat, dar neaşezat, a fost Vasile Burlui, rectorul de Apollonia. Pe tot parcursul evenimentului, acesta şi-a plimbat papionul pe lângă uşa care dădea pe scenă şi a tot bodogănit
„Pe ăştia îi premiază în fiecare an”. În preajma lui Burlui a apărut la un moment dat şi ţărănistul Victor Ciorbea, care a urmărit decernarea premiilor în picioare, pe hol. Organizarea a fost deplorabilă, ca şi sonorizarea. Cu excepţia incintei Sălii Mari, nimic din ce se vorbea pe scenă nu s-a făcut auzit şi pe holuri, acolo unde se aflau jumătate din invitaţi. Primarii PSD din judeţ, după ce şi-au plimbat burţile prin sală, năduşind, s-au mobilizat şi au ieşit prin spatele cameramanilor la o duşcă. Văzând că e loc şi de mâncare şi-au suflecat mânecile de la costume şi au trecut la treabă. După plecarea a jumătate din invitaţi, o blondă uscată de la firma de catering a dat ordin celor 20 de ospătari să se strângă de pe mese, oamenii simţindu-se stingheriţi de situaţie şi preferând să se retragă spre uşă, cu maţul gol, gâtul sec, dar năduşiţi din greu de la îmbulzeala din Sala Mare. Probabil s-or fi dus la artificii.