La începutul lunii decembrie 2014, s-au încheiat lucrările de modernizare a Cazanului de Apă Fierbinte 3 (CAF) de la CET Tudor. Lucrarea a presupus o investiţie de aproximativ 13,4 milioane lei fără TVA, parte integrantă dintr-un proiect cu finanțare europeană derulat de Primăria Iași pentru sistemul centralizat de termoficare al orașului.
Monitorizare online
CAF-ul 3, utilizat în schema de funcționare a termoficării centralizate în afara sezonului de încălzire și în timpul tranziției dintre perioadele de extrasezon și iarnă, devine astfel un echipament performant și protector al mediului înconjurător. Şi asta datorită unei tehnologii de ultimă generație ce pune în valoare exploatarea eficientă cu un consum redus de combustibil și un nivel extrem de scăzut al emisiilor poluante.
Controlul automat al procesului de ardere, monitorizarea permanentă online a parametrilor de funcționare și a emisiilor, comanda la distanță, din Dispeceratul Central, a echipamentelor și dispozitivelor cazanului, precum și sistemele de protecție și siguranță ale acestuia, toate aceste elemente transformă CAF-ul 3 de la CET Tudor într-una din cele mai moderne surse de producere a energiei termice din România.
Cele 8 arzătoare cu Nox redus ale cazanului cu o putere instalată de 116,3 MW termici ating un randament în funcționarea continuă de 93,5%, iar nivelul extrem de scăzut al emisiilor poluante respectă în totalitate dispozițiile Directivei 2010/75/UE privitoare la instalațiile mari de ardere.