Majoritatea bărbaţilor iubesc femeile. Nu e nimic rău în asta. E chiar foarte bine. Pe cine să iubească? Să iubească barbaţi? Se poate și așa, dar parcă nu e tocmai „ok”. Uneori, bărbații care se cred șarmanți, se plac mai mult pe ei. Se uită în oglindă ori de câte ori au ocazia. Se uită în oglindă chiar mai des decât femeile. În sinea lor au motive întemeiate. Arată foarte bine. Alţii merg mai departe: îşi fac fotografii peste fotografii, pe care, cum e și la modă în aceste vremuri, le postează imediat pe internet, de regulă pe propria pagină de Facebook. E acea viață online. E acea viață în care toți prietenii virtuali, cunoscuți și necunoscuți, te admiră, te laudă și, cel mai important, îți dau Like. Like-ul cel de toate zilele de pe Facebook.
Totul pentru imagine
Cu microbul ăsta s-au pomenit şi multe persoane publice din Iaşi. Sunt de notorietatea zecile de cazuri de politicieni care la orice sindrofie la care participă, la orice şedinţă, întrunire, îşi fac câte un „selfie” şi-l aruncă pe pagina de Facebook. Pe de o parte, e de înţeles. Omul politic trebuie să-şi întreţină imaginea publică, pentru că la fiecare patru ani trece din nou prin testul de foc al alegerilor.
Dar ce te faci când respectiva/respectivul ocupă o funcţie publică, nu are interes electoral, e într-o poziţie ce reclamă decenţă, dar totuşi nu se poate abţine să nu pozeze? Așa este și cazul unui tânăr procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași care s-a pozat cu ochelari de soare, cu frizura făcută cu gel, nebărbierit, că așa cică e la modă. Ce-i drept, a atras privirile domnișoarelor care l-au gratulat cu like-uri şi comentarii măgulitoare. Vorbim de procurorul Cezar Profira, un tânăr îndrăgostit iremediabil de noua tehnologie. Păi, până la urmă, procurorii nu-s şi ei tot oameni?