Pensionarii pot găsi cele mai ieftine servicii de spa numai la Spitalul Clinic de Recuperare. Indiferent că e vorba de o frecţie, o îmbăiere cu plante aromatice sau cu ape sulfuroase, preţurile la centru nu depăşesc 10 lei şedinţa.
Condiţiile sunt, după cum spun reprezentanţii instituţiei, bune spre foarte bune şi datorită centralei cumpărată direct din Turcia.
“Din fondurile propii şi cu ajutorul Primăriei am reuşit să punem un cazan nou. Celălalt era mult prea vechi şi aveam scurgeri de sulf din cauza instalaţiei proaste. Ca să nu intrăm în conflict cu RAJAC că le intoxicăm apele, am făcut o investiţie şi am reuşit să rezolvăm acest aspect”, afirmă directoarea Centrului de Recuperare, Carmen Cumpăt.
Preţuri prietenoase
O zi de internare costă între 140-200 lei, în care intră regimul hotelier, cam 18 lei, şi meniul spitalicesc, care, după spusele pacienţilor, variază în funcţie de cât duc bucătăresele acasă:
“Câteodată mai subţire, odată mai gros, dar ce să îi fac? Nici acasă nu ai tot timpul mâncare bună”, spune cu înţelepciune un vechi pacient al spitalului, bucuros dealtfel de noul televizor din salon.
Un masaj pentru relfex costă 5 lei, o împachetare de parafină tot atât, o şedinţă de kinetoterapie e ceva mai scumpă, 10 lei. O baie cu plante în căzi noi nouţe costă doar 5 lei, iar cea în bule sulfuroase 7 lei. Pentru a te bucura de aceste preţuri, trebuie să scoţi la înaintare recomandarea medicală.
Motivul pentru care tarifele sunt aşa de mici e din cauza faptului că varul cade de pe pereţi, uşile sunt ruginite şi cântăresc 5 tone, şi pensiile mici. Dar, dacă oasele, pielea şi muşchii vă dau semne că a trecut ceva timp de când nu le-aţi mai „racordat”, vă recomandăm acest centru.
Sfat: dacă aveţi întrebări mergeţi direct la administratorul Daniela Huţu. Nu o întrebaţi nimic pe secretară pentru că nu cunoaşte clădirea, deşi din zona aceea îşi ridică salariul. Sau poate face voluntariat (hai că-i bună!)?