Atunci când ai o greutate normală, hormonii și substanțele chimice secretate de celulele de grăsime sunt sănătoase. Situația se complică atunci când ai mai multe celule de grăsime decât normalul, ceea ce de obicei se întâmplă la persoane care au o greutate peste cea normală.
Iată care sunt tipurile de grăsime abdominală și cum poți sacăpa de problemă.
Grăsimea subcutanată
Ne deranjează foarte tare când vedem că grăsimea de sub piele, care de obicei este în cantități mari pe coapse, șolduri și în jurul taliei, se acumulează în cantitate mare. Cea mai mare problemă este cea din zona abdominală inferioară însă. Acest tip de grăsime este asociată unui stil de viață sedentar și unor probleme de digestie minore.
Cum scapi de ea
Fă exerciții cu intensitate moderată, consumă plante care ajută la digestie. De regulă rezultatele apar foarte repede, chiar în câteva zile.
Grăsimea abdominală viscerală
Aceasta este situată între organele situate în sacul abdominal. Cauzele acestui tip de grăsime sunt intoleranța la gluten, probleme ale metabolizării lipidelor care conduc la astfel de intoleranță, hipertensiune, rezistență la insulină, probleme cardiovasculare, diabet de tipul II.
Cum scapi de ea
Trebuie să ai mese regulate, să nu mai sari peste mese, să renunți la mâncarea de tip fast-food, să ai o dietă echilibrată, în porții mici. De asemenea, nu trebuie să mănânci când ești supărată, stresată sau când te încerarcă orice sentimente negative. Limitează consumul de cofeină, alcool și tutun, include în stilul de viață exerciții de intensitate moderată. De regulă progresul este lent, dar efectele se pot manifesta în diferite feluri, nu neapărat în scăderea în greutate sau în scăderea burții. Poți avea o digestie mai ușoară, un somn mai bun, etc.
Foto: 123rf.com
Sursa: unica.ro