În România, mulţi părinţi cumpără smartphone-uri pentru copiii lor în vârstă de 6 ani, potrivit unui studiu realizat de furnizorul de soluţii de securitate digitală Bitdefender. „Acest lucru creşte riscul expunerii copiilor la fraude prin SMS sau infecţii cu viruşi”, potrivit companiei.
Studiul, pentru care au fost chestionaţi mai mult de 2.000 de părinţi din SUA, România, Spania, Franţa, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia şi Rusia, arată că cei mai mulţi părinţi optează pentru un dispozitiv cu Android pentru copiii lor când aceştia au vârste cuprinse între 10 şi 12 ani. Totodată, un număr din ce în ce mai mare de copii români cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani deţin un smartphone. Astfel, doi din zece copii primesc un telefon cu Android înainte de împlinirea vârstei de 12 ani, iar unul din zece, la 6 sau 7 ani.
„Astăzi, copiii sunt fără îndoială mult mai pricepuţi decât erau părinţii lor când vine vorba de tehnologie, dar nu ne putem aştepta să fie pe deplin conştienţi de pericolele la care se expun folosind telefoane mobile de ultima generaţie. Criminalii informatici ştiu că este mult mai probabil ca un copil să cadă în capcană jocurilor, a actualizărilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de ameninţări. Iar pentru că tot mai mulţi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor căuta să exploateze acest lucru într-un mod din ce în ce mai agresiv”, spune Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.
Sursa: Gândul