Viitorul nu mai sună bine la Poli

Multe echipe de fotbal care au fost lovite puternic de criză, şi-au dat seama că singura şansă pe care o au să nu se desfiinţeze este investirea în sectorul juvenil. Poli Iaşi are o cu totul altă viziune: după ei, potopul!

CSMU Poli Iasi

CSMU Poli Iasi

Astfel, câteva echipe din zona Moldovei, precum Oţelul Galaţi, Ceahlăul Piatra Neamţ sau FCM Bacău au ales să bage bani în grupele de copii şi juniori pentru a avea o pepinieră proprie care să alimenteze echipa mare cu tinere talente. La Iaşi, lucrurile stau exact pe dos. Dacă în vară se vorbea despre crearea unei academii, în care să fie implicat şi Mircea Lucescu, până la urmă, totul s-a dovedit a fi un mare bluf dat de preşedintele Grigore Sichitiu. Chiar şi în aceste condiţii, echipa a doua a grupării ieşene a lansat deja câteva nume, care au jucat şi la prima echipă, Creţu, Bădic şi Herghelegiu fiind cele mai bune exemple. Mai mult, din spate mai vin şi alţi jucători, precum Agrigoroaie, Zănceanu sau Ruxamdari, dar aceşti copii talentaţi au şanse mari să se piardă, fiind lăsaţi de izbelişte şi neavând parte de o alimentaţie şi de o medicamentaţie normală.

N-au fost bani de cantonament

Dacă pentru echipa mare s-au găsit bani publici să meargă în cantonament în Antalya, pentru copiii pregătiţi de fosta glorie a Politehnicii Iaşi, Mihai Dănilă, nu s-au mai găsit bani.

“Nu ştiu ce aş putea să fac eu deoarece nu avem niciun fel de condiţii. Iaşul a avut în ultimii ani o echipă secundă bună, care s-a bătut cu succes chiar în Liga a III-a, reuşind chiar o promovare în divizia secundă. Sincer, nici nu am unde să fac selecţie, deoarece copiii de la Centru care mai cunosc ceva fotbal se antrenează şi joacă cu grupele lor în Campionatul Naţional de juniori. Iarna asta am făcut şi noi un cantonament de cinci zile la stadion. Prea puţin pentru o pregătire de iarnă. Spre exemplu, una dintre colegele de serie, Rapid Dumeşti, a făcut cantonament la Vatra Dornei”, s-a plâns antrenorul echipei care ocupă locul al V-lea în Liga a IV-a.

Salarii de mizerie

Trecerea grupelor de copii şi juniori de la fosta Politehnica Iaşi la actuala CSMU Poli Iaşi a însemnat şi despărţirea de unii dintre antrenori. Cei care au rămas au fost nevoiţi să muncească aproape cinci luni fără să ia vreun leu, pentru ca, în octombrie 2010, să fie înştiinţaţi că salariul lunar net va fi de… 1.000 de lei. Incertitudinea a continuat în Dealul Copoului, mai ales după ce Mircea Lucescu a spus foarte clar că nu vrea să-şi lege numele de un proiect care are şanse mari să eşueze. În atare situaţie, antrenorii de la grupele de copiii şi juniori sunt nevoiţi să-şi găsească şi alte servicii pentru a putea trăi de pe o zi pe alta.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *